Tradicionalno, kao i svake godine dok je bio živ, rođendan legendarnog glumca Petra Kralja svečano je obeležen 4. aprila u beogradskom restoranu ‘Bistro 2’. Uspomene na umetnika, koji je preminuo 10. novembra 2011, evocirale su kćerka Milica i druga supruga Sonja Divac, mnogobrojne kolege i prijatelji, među kojima i Aleksandar Alač, Milan-Caci Mihailović, Konstantin Kostjukov, Duška Dragičević...

Mala scena dobija ime Petra Kralja

Mala scena Ateljea 212, popularni Teatar u podrumu, nosiće ubuduće ime jednog od najvećih srpskih glumaca Petra Kralja (1941-2011).

U čast Petra Kralja

U Muzeju Jugoslovenske kinoteke 20. decembra biće prikazana tri filma u kojima je igrao veliki glumac Petar Kralj, koji je preminuo prošlog meseca u 71. godini.

Poslednja slika sa tatom

Doajen srpske glume preminuo je u sedamdesetoj godini u svom domu u Beogradu, iza njega je ostao impozantan umetnički testament sa više od 200 filmskih i televizijskih uloga, a njegova kćerka Milica, pozorišna rediteljka, otkriva da je u Gloriji objavljena njihova poslednja zajednička fotografija

Piše: Boris Jakić

Foto: Vukica Mikača, Gloria arhiva i privatni album

Proslavljen 55. rođendan

Dan pozorišta Atelje 212 obeležen je tačno na 55. rođendan teatra, čija je prva predstava, Geteov ‘Faust’ u režiji Mire Trailović, izvedena 12. novembra 1956. godine.

In memoriam

Dramski umetnik Petar Kralj preminuo je u Beogradu posle teške bolesti u 70. godini.