Čudo u Šarganu

Komad akademika Ljubomira Simovića ‘Čudo u Šarganu’ premijerno je izveden na velikoj sceni Narodnog pozorišta u režiji Egona Savina, koji ga je i adaptirao i odabrao muziku. U jednoj od najboljih srpskih drama, koja je do sada dva puta postavljana na scene naših pozorišta, a igra se i širom sveta, zablistali su Dušanka Stojanović Glid, Nataša Ninković, Hana Selimović, Ivan Bosiljčić,...

Premijera ‘Gospođice’

Predstava ‘Gospođica’ po romanu Ive Andrića, u dramatizaciji Marka Foteza i režiji Gorčina Stojanovića, premijerno je izvedena na velikoj sceni ‘Ljuba Tadić’ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Teška sam za održavanje

Ovogodišnja dobitnica prestižne glumačke nagrade ‘Raša Plaović’ priznaje da ume biti zahtevna, ali i nežna i topla toliko da sa njom nikad nije dosadno, što najbolje znaju suprug Nenad Šarenac i desetogodišnji blizanci Mateja i Luka

Piše: Slobodan Vlajić

Foto: Nebojša Babić, Orange studio

Dan nacionalnog teatra

Dan Narodnog pozorišta - 22. novembar obeležen je tradicionalnom akademijom sa dodelom godišnjih nagrada, kao i proslavom prve godišnjice rada Muzeja Narodnog pozorišta.

Priznanje nacionalnog teatra

Dramskoj umetnici Nataši Ninković pripala je ovogodišnja nagrada ‘Raša Plaović’, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni, saopšteno je iz nacionalnog teatra.