Razotkrivanje

Novinarka TV Pink najzaštićenije se oseća u zagrljaju svoje dece, volela bi da intervjuiše princa Harija i da proživi jedan dan kao bogati francuski kolekcionar vina i umetnina, a za maskenbal bi se prerušila u princezu

Razgovarala: Mirjana Tasovac  Foto: Vidoje Manojlović

Najveći peh ili biser u novinarskoj karijeri?

Nisam imala neke pehove, ili sam ih potisnula duboko u sebe pa bi mi sad bio potreban hipnotizer. A biserom smatram svaki intervju posle koga je moj sagovornik bio zadovoljan i inspirisan koliko i ja, bilo da govorimo o gospodinu Ivu Pjažeu, ili roditelju koji me je zagrlio pošto mu je dete dobilo svih pet glasova u šouu “Pinkove zvezdice”.

S kojom mišlju započinjete dan, a sa kojom odlazite na spavanje?

“Život je lep! Jedva čekam da...” pa onda sledi barem jedna stvar kojoj se tog dana posebno radujem, i “Krevet, konačno!”.

Poželite li ponekad da ste malo dete, ušuškano i zaštićeno?

S obzirom na to da imam dvoje male dece, kada se ušuškam pored njih, osećam se zaštićeno.

Koji vaš savet biste želeli da usvoje vaša deca?

Stalno im govorim, i oni to već jako dobro znaju, da urade šta obećaju i da među nama nema laži. Verujem da je to recept za njihovo ispravno odrastanje i suočavanje sa raznim životnim prilikama, a neprilikama posebno.

Kakvi ste kada se baš naljutite?

Potpuna suprotnost onome kakva sam inače. Treba nešto jako da me uvredi da bih se mnogo naljutila, ali onda ne dam na sebe i ozbiljno zagrmim.

Da li postoji neki stih, citat ili pesma, koji uvek može da vas rastuži?

“Svako ima nekog koga nema”, kako je rekao Duško Radović. I onda mi se pred očima pojavi galerija onih koje i dalje volim, a to više ne mogu da im kažem u lice.

Koje priče najradije čitate deci?

Najviše volimo da pred spavanje čitamo duhovite dečje knjige. Omiljene su nam one o gospodinu Krezi. Svako dete zaslužuje da zaspi sa osmehom, ili tačnije - smejući se grohotom. A i ja sam nečije dete.

Kakav odmor priželjkujete?

Na nekom mestu gde vam oduzmu mobilni telefon i laptop i gde nema interneta, i koje je očišćeno od buba i guštera. Neka sojenica, tirkizno more, šum vode i glasovi dece koja se jure po plaži.

S kim biste voleli da napravite intervju?

Sa princom Harijem, da bih saznala na koji način mu je polazilo za rukom da odobrovolji svoju baku kada su objavljivali njegove skandalozne fotke. Ili, na šta “pada” jedna od najjačih žena svih vremena.

U šta biste se prerušili za maskenbal?

U neku princezu, jer verujem da su sve žene sa takozvanom muškom energijom u suštini nezaštićene devojčice kojima je i te kako potreban princ da ih mazi i pazi do kraja života.

Plašite li se grmljavine?

Naprotiv, obožavam je, posebno kada izaziva letnji pljusak. Plašim se samo sivih oblaka koje sa sobom vuku namrgođeni ljudi.

Kada biste na neko vreme mogli da živite tuđi život, čiji biste odabrali?

Napoleona Bonaparte - ali samo u trenutku kada mu na pamet padne da aljkavim francuskim vojnicima stavi dugmiće na rukave kako ne bi mogli njima da brišu noseve. Ili da proživim dan nekog bogatog francuskog kolekcionara vina i umetničkih dela, koji sedi na velelepnoj terasi, pijucka vino koje je sam proizveo i piše poeziju.

Moto kojim se rukovodite?

“Ljubav je kao snaga, ako je više trošiš, više ćeš je imati”, Mika Antić

Najduhovitiji tvit ili status?

Fotka na kojoj je devojka sa prenapumpanim silikonskim usnama, a ispod piše: “Kaži: ‘Na vrh brda vrba mrda’. ‘Na brb brba brba brba!’” I “Ne možeš da učiniš svakoga srećnim, nisi burek”.

Kada ste poslednji put za sebe rekli da ste baš hrabra žena?

Svaki put kad parkiram auto u nekom mračnom delu ulice i sama dođem do ulaza. Hrabrost je u malim, svakodnevnim stvarima.

Pročitano 961 puta
Razotkrivanje Dušica Jakovljević

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja