Na kraljevskim dvorovima

Blažen među ženama

Na jedriličarskom takmičenju ‘Volvo Ocean Race’ u španskom Alikanteu učestvovao je i švedski princ Karl Filip, i to kao skiper ženske ekipe. A kako bi devojkama pokazao svoje jedriličarsko znanje, jedini sin švedskog kraljevskog para popeo se na jarbol visok 30 metara i za uspomenu snimio selfi.

Knjige iz napuštenog dvorca

Princeza Laurentin osnovala je Fondaciju za čitanje i pisanje, a osim što podstiče decu da čitaju, princeza je i sama autorka dečjih knjiga. Poslednja među njima je bajka o biblioteci u napuštenom dvorcu, koju je napisala s Paulom van Lonom, a zajedno su je promovisali u zabavnom parku Efteling u gradiću Katsheveleu.

Susret na štandu

U prikupljanju donacija za Crveni krst volonterima se pridružila i donedavna španska kraljica Sofija, koja se iznenadila kada je među posetiocima ugledala i svog supruga Huana Karlosa. On je došao da da donaciju, a ona mu je poklonila bedž Crvenog krsta.

Mali sportisti

Princeza Mete-Marit posetila je školu u Arnesu, u koju se deca upisuju po afinitetu za neki predmet, a ne po prethodnim ocenama. Tamo joj je najzanimljivije bilo uz decu koja treniraju neki sport, pa im se i pridružila u nekoliko igara.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja