Na kraljevskim dvorovima

U branju jabuka

Japanski car Akihito i carica Mičiko oduševili su se lepo negovanom farmom jabuka pored grada Kuroišija. Nakratko su se pridružili beračima i jeli crvene jabuke koje su sami ubrali. Kuroiši je jedan od gradova stradalih u cunamiju nakon zemljotresa 2011, a carski par želeo je da vidi jesu li posledice razorne nepogode u potpunosti sanirane.

Ja se konja bojim

Izgleda da se španska kraljica Leticija mnogo lakše snalazi s obožavaocima nego s konjima - bar se tako činilo za vreme posete Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Zafri. Ispred ulaza se okupilo mnoštvo obožavalaca, a kraljica im je odmah prišla i fotografisala se s njima, ali kad je ušla u konjušnicu, nije se usudila ni da se približi konju kojeg je pomilovao njen suprug, kralj Felipe VI....

S mališanima u vojnoj bazi

Sofi, grofica od Veseksa, posetila je Kraljevsku vazdušnu bazu ‘Wittering’ i družila se s mališanima čiji roditelji tamo rade. Snaha britanske kraljice Elizabete II, supruga princa Edvarda, najviše se svidela tromesečnom Rouanu, koji se tako opustio u njenom naručju da je skoro zaspao.

Na pijaci

U Roterdamu je nedavno otvoren ‘Markthal’, pijaca u zgradi u obliku potkovice. Moderno zdanje neobičnog oblika ima i oko dvesta stanova, brojne prodavnice, kafiće, restorane i kulinarske škole. Svečanom otvaranju prisustvovala je i kraljica Maksima, koja je - da bi isprobala kako radi velika vaga - asistirala pri merenju težine divovske bundeve.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja