Na kraljevskim dvorovima

Zemlja tortilja i dobre zabave

Nakon Kolumbije, princ Čarls i vojvotkinja Kamila posetili su Meksiko. A na Zokalu, glavnom trgu meksičke prestonice, britanskog princa ponela je muzika uličnih svirača pa je pred njima i zaplesao. Za to vreme vojvotkinju su domaćini odveli u restoran u kojem je naučila kako se pripremaju tortilje, a na poklon je dobila i knjigu recepata.

Palata za kralja

Kralj Vilem-Aleksander i kraljica Maksima u sklopu posete Dalekom istoku zaustavili su se i u Koreji. Osim za fabrike elektronske opreme, našli su vremena i za razgledanje istorijskih znamenitosti, a najviše su se zadržali u palati ‘Gyeongbokgung’ iz 14. veka.

Veče filma i mode

Šarlota Kaziragi, kćerka princeze Karoline od Hanovera, kao zaštitno lice modne kuće ‘Gucci’ bila je gošća na gala večeri u Los Anđelesu posvećenoj američkoj konceptualnoj umetnici Barbari Kruger i reditelju Kventinu Tarantinu. S njom u društvu bili su Frida Ðanini, kreativna direktorka ‘Guccija’, francuski biznismen Fransoa-Anri Pino i njegova supruga Salma Hajek Pino, svi odeveni u ‘Gucci’...

Na jugu Afrike

Danska princeza Meri pobornica je ženskih prava, pogotovo u Africi, gde su ona najviše ugrožena. Nedavno je posetila južnoafrički centar za mlade u Kejptaunu, u kojem oni mogu da saznaju sve o kontracepciji i sprečavanju širenja AIDS-a.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja