Na kraljevskim dvorovima

Stolica za Džordža

Vojvotkinja od Kembridža otvorila je Umetničku sobu u školi ‘Barlby’, namenjenu deci s teškoćama u razvoju koja tamo kroz umetničko izražavanje razvijaju komunikacione veštine. Soba je zamisao Grejsona Perija, umetnika poznatog i po tome što se oblači kao žena, koji je vojvotkinji poklonio stolicu za njenog sina Džordža.

Svi smo mi Šarli

U pariskoj šetnji u spomen na žrtve terorističkog napada na redakciju satiričnog magazina ‘Charlie Hebdo’ učestvovali su i jordanski kralj Husein i kraljica Ranija. Oni su bili jedini kraljevski par koji je zajedno s mnogobrojnim državnicima prošao ulicama francuske prestonice i na taj način digao svoj glas u borbi protiv terorizma.

Patike na dar

U palati Sent Džejms u Londonu predstavljeni su sportski treneri koji će raditi s mališanima širom Velike Britanije, a među zvanicama je bio i košarkaš Karmelo Entoni. Zvezda NBA kluba Njujork niksi je domaćinu priredbe, princu Hariju, poklonio svoj dres i patike - broj 48. Princ nije mogao da suzdrži smeh kada je video veliku patiku u koju bi mogla da mu stanu, reklo bi se, oba stopala.

...
Carska poezija

Japanska princeza Kako prisustvovala je u Carskoj palati u Tokiju ceremoniji Utakai-hajime-no-gi, tradicionalnom novogodišnjem čitanju poezije. Uz nju su bile njena mama, princeza Kiko, i baka, carica Mičiko.

Morska vučica

Osim jahanja, britanska princeza Ana jednako strastveno voli i jedrenje. Pre dve godine je za pola miliona funti kupila predivnu jedrilicu pa je na Londonskom nautičkom sajmu s velikim zanimanjem razgledala raznovrsnu opremu za nju. Takođe se raspitivala o novim tehnologijama u izgradnji brodova, kao i o poboljšanjima u elektroničkom sistemu navigacije.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja