Na kraljevskim dvorovima

Bez šešira

Holandska kraljica Maksima došla je u Roterdam da otvori studentski kamp, ali svoju dužnost je jedva obavila. Jak vetar najpre joj je s glave oduvao šešir, zatim joj je podigao i suknju, a na kraju je iskrivio i kišobran pa ju je telohranitelj, što nikako nije u protokolu, za svaki slučaj pridržao - da ne oduva i nju.

Lepeze i laute

Britanska kraljica pokazala je u Zelenom salonu dvorca Vindzor kolekciju lepeza irskom predsedniku Majklu D. Higinsu, koji je bio oduševljen i dočekom u Stratfordu na Ejvonu, rodnom mestu Vilijama Šekspira.

U carstvu vina i paelje

Pijaca na La Rambli postala je znamenitost Barselone, ali vrlo je posećen i već tradicionalni gastronomski sajam ‘Alimentarija’ na kojem je ove godine učestvovalo 3.800 izlagača iz celog sveta, a otvorili su ga princ Felipe i princeza Leticija. I dok su španskog prestolonaslednika najviše zanimala vina i šampanjci, njegova supruga se raspitivala za najbolje recepte za paelju.

Kruna u palati

U junu će biti 300 godina od utemeljenja personalne unije Ujedinjenog Kraljevstva i Hanovera. Povodom toga je Ernst Ogast od Hanovera, stariji sin princa Ernsta Ogasta od Hanovera, u palati Marienburg u Patensenu pokazao krunu kojom je 1837, nakon prestanka unije, krunisan kralj Ernst od Hanovera.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja