Na kraljevskim dvorovima

Problemi na golf terenu

Iako se ne može pohvaliti da dobro igra golf, princeza Meri otvorila je humanitarni turnir u golf klubu ‘Asserbo’. Uporna princeza nije odustala dok nije ugurala lopticu u rupu, doduše, ne na pravom terenu nego na onom za vežbanje.

Jesenja berba

Kao počasna predsednica Britanskog udruženja vinara Kamila, vojvotkinja od Kornvola, posetila je vinograde u pokrajini Kent te u vinariji probala belo vino koje nosi njeno ime. A nakon berbe i degustacije na poklon je dobila i veliku bocu ‘svog’ vina.

Prisni prijatelji

Kako španski i holandski kraljevski par veže i prijateljstvo, pre ulaska u kraljevsku palatu u Hagu, gde su bili u zvaničnoj poseti, Felipe VI i Leticija izljubili su se i izgrlili s Vilem-Aleksanderom i Maksimom ne mareći za protokol. A tek potom su ozbiljnih lica pozirali za službenu fotografiju.

Polje makova

Kraljica Elizabeta II i princ Filip prošetali su londonskom tvrđavom ispod koje je postavljeno 888.246 keramičkih makova, po jedan u spomen na svakog britanskog vojnika poginulog u Prvom svetskom ratu. Instalaciju pod nazivom ‘Blood Swept Lands and Seas of Red’ postavio je umetnik Pol Kamins, a moći će da se poseti do 11. novembra, dana kad se 1918. rat završio.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja