Na kraljevskim dvorovima

Kineske pande

Kralj Filip i kraljica Matilda bili su domaćini kineskom predsedniku Si Ðinpingu i njegovoj supruzi Peng Lijuan. Predsednički par odveli su i u park prirode ‘Pairi Daiza’ u kojem se nalaze nastambe za ugrožene životinjske vrste, među kojima su i kineske pande.

Razigrani kraljević

Britanskog princa Harija nije bilo teško nagovoriti da s decom osnovne škole ‘Gainsborough’ isproba sve nove sadržaje na igralištu u sklopu Olimpijskog parka ‘Queen Elizabeth’ u londonskom predgrađu Njuhem. Kraljičin unuk posetio je park s gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Susret u Rimu

Kao poglavar Engleske crkve, britanska kraljica Elizabeta II tokom posete Italiji sa suprugom, princom Filipom, susrela se i s papom Franjom kojem je darovala bocu viskija i domaći džem s kraljevskog imanja Balmoral. Papa je pak kraljici poklonio krst ukrašen draguljima za njenog praunuka Džordža i srednjovekovni pergament s uskrsnom poslanicom.

Cela flaša

Holandska kraljica razočarala se na porinuću najmodernijeg spasilačkog broda u luci Ejmejden. Zamahnula je sekiricom i presekla konopac za koji je bila zavezana flaša šampanjca, no ona se nije razbila kad je udarila u pramac. Kraljica se brzo snašla objasnivši da to pokazuje da novom spasilačkom brodu s aluminijskim trupom ništa ne može da naudi.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja