Na kraljevskim dvorovima

Na Dalekom istoku

Princ Vilijam prvi je član britanske kraljevske porodice koji je nakon 1986. posetio Kinu. Tamo je razgledao azile za životinje i pohvalio kinesku vladu jer je s menija za državničke bankete uklonila jela od zaštićenih morskih pasa. Nakon Kine princ je otišao u Japan, gde je, posle protokolarnih obaveza, u društvu premijera Šinza Abea obišao i dečji park u gradu Korijami.

Povratak kući

Posle mesec dana provedenih u Los Anđelesu, gde je njen dečko, francuski glumac Gad Elmale, nastupao sa svojim ‘one-man’ šouom ‘Sans Tambour’, Šarlota Kaziragi vratila se s njihovim sinom Rafaelom u Pariz. Tamo je, naime, održana Nedelja mode, koju ona retko propušta.

Spretna sa štakama

Iako već deset dana ne može da hoda bez štaka jer je nezgodno pala i povredila koleno, belgijska kraljica Matilda nije odustala od posete papi Franji u Vatikanu. Do njegovih odaja kraljicu su dovezli u invalidskim kolicima, a tokom audijencije u društvu supruga, kralja Filipa, pomagala se štakama.

Kruna od papira

Norveška kraljica Sonja sedamdeseti rođendan proslavila je s decom u Stavangeru, gradu na jugu zemlje, gde je od mališana na poklon dobila papirnu krunu. Iako joj je bila prevelika, kraljica je s njom prošetala gradom.

Pročitajte članke iz prethodnih izdanja